Bitcoin-aktivitet i Nigeria hoppar 60% på tre månader när dollarn faller

Bitcoin-aktivitet i Nigeria hoppar 60% på tre månader när dollarn faller

Bitcoin-intresset i Nigeria har spikat, eftersom landet stiger till toppen av Bitcoin-intresset i världen.

I Nigeria har Bitcoin-handeln stigit på senare tid, eftersom medborgarna intresserar sig för sektorn. I allmänhet har Bitcoin Era och andra transaktionsvolymer för handel med cryptocurrency pumpat med 60% under de senaste tre månaderna.

Ökningen i Bitcoin-volymer sammanfaller också med en nedgång i dollarns värde

Nigeria är Afrikas mest folkrika nation och också en av de snabbast växande kryptomarknaderna i världen. Det är därför lätt landet med den största volymen för handel i Bitcoin i Afrika. Enligt en Blockchain.com-rapport kan Nigeria lätt vara ett av länderna med högst Bitcoin-aktivitet, bland alla andra länder. Vidare säger rapporten att Nigeria är det land med det „mest relativa intresset“ för Bitcoin, med hänvisning till Google-sökning.

Användning på Blockchain.com online plånbok som också spiked. Enligt rapporten:

”Nigeria har varit det mest trendande landet de senaste månaderna. Det har ökat med 60% av användningen av Blockchain.com webbplånbok sedan april 2020. ”

Enligt Blockchain.com kan en minskning av dollarn under den senaste månaden också vara ansvarig för ökningen av Bitcoin-kurserna. Dollarn föll med 4% i juli, vilket nästan direkt resulterade i en ökning av kryptoefterfrågan. Rapporten säger att Bitcoin ökade 24% medan Ethereum ökade 57%. Aktierna ökade också med 6% medan långtidspapper ökade med 4%.