Hur långt kommer du att skydda din Bitcoin?

Hur långt kommer du att skydda din Bitcoin?

 • Om du tar Bitcoin-säkerhet på allvar kan en Yeti-plånbok vara något för dig
 • Det finns tre nivåer av Yeti-plånböcker, beroende på din säkerhetsaptit
 • Yeti-plånböcker är inte för svaga, eftersom de kräver mycket arbete för att komma igång

Många människor lagrar sin Bitcoin på olika sätt, men hur långt skulle du gå för att hålla din Bitcoin säker medan du sover på natten? Vissa människor gillar att leva livet på kanten och lagra sin Bitcoin-förmögenhet på en börs, medan andra använder en luftgappad dator.

Om du vill skruva upp din Bitcoin-säkerhet upp till en nivå eller sju, kanske du vill kolla in Yeti. Med kompletta guider för tre olika säkerhetsnivåer har du total säkerhetsfrihet över din Bitcoin – men vilken väljer du?

Yeti kylförvaring

Yeti är en ganska snygg webbplats som guidar dig genom de processer som är involverade i att säkra din Bitcoin. Vissa kanske kallar Yeti lite av en extremist för Bitcoin-säkerhet, men i verkligheten, om du har mer än $ 50 000 i Bitcoin, vill du ta några risker? Så vi startar saker med den säkraste nivån Yeti har att erbjuda – Yeti Cold …

Yeti Cold rekommenderas för personer med $ 50 000 eller mer i Bitcoin och är en plånbok med 3 eller 7 multisigger. Om du gör detta behöver du följande saker:

 • Två bärbara datorer som kan köra Ubuntu och Bitcoin-kärnan (SSD kommer att raka upp lediga dagar)
 • 8 små USB-enheter
 • En skrivare
 • Skrivarpapper

Nej, det här är inte MacGyvers inköpslista, det är bara de saker du behöver för att hålla din Bitcoin säkrare än Fort Knox. Du fortsätter att följa installationsguiden som instruerar dig att installera en specifik version av Ubuntu på båda bärbara datorerna, märka paret och installera Yeti-appen på den primära.

Hela processen kommer att lämna dig med en luftspärrad dator eller bärbar dator som rymmer alla dina privata nycklar till din Bitcoin. Det är det absolut säkraste sättet att lagra din Bitcoin på. Det är lite besvär att göra, men om det är dina livsbesparingar är det väl värt det.

Yeti varm förvaring

Därefter tittar vi på medelnivå säkerhet som riktar sig till människor med mellan $ 5 000 och $ 50 000. Om du har en halv Bitcoin eller mer är Yeti Warm avsedd för dig. Det är lite skrämmande att se hur mycket säkerhet du bör ta om du vill vara extremt säker, men du kan aldrig vara för säker, eller hur?

Så om du ska ta mellansäkerhetsalternativet från Yeti behöver du följande saker:

 • En bärbar dator som kan köra Ubuntu och Bitcoin-kärnan (SSD kommer att raka lediga dagar)
 • 8 små USB-enheter
 • En skrivare
 • Skrivarpapper

Det är praktiskt taget samma inställning som vi såg med Yeti Cold, men utan den luftade datorn för att skydda dina privata nycklar. Du sparar fortfarande ett frö till varje USB-enhet och har en tryckt version för att vara extra säker.

Rensa ditt schema om du väljer detta eftersom det kan ta flera veckor att slutföra. Det stämmer, beroende på datorns prestanda kan hela processen ta väldigt mycket tid. Men säkerhet är värt det.

Yeti Hot Storage

Slutligen kommer vi till Yeti Hot, och detta är avsett för alla med upp till $ 5000 i Bitcoin. I skrivande stund är det ungefär ¼ av ett Bitcoin eller mindre, så Många människor kvalificerar sig för denna säkerhetsnivå i sina liv.

På den här inköpslistan behöver du följande artiklar:

 • En bärbar dator som kan köra Ubuntu och Bitcoin-kärnan (SSD kommer att raka lediga dagar)
 • 4 små USB-enheter
 • En skrivare
 • Skrivarpapper

Observera att du behöver mindre USB-enheter här, det beror på att du kommer att dubbla upp frön på USB-enheterna för att spara tid och utrymme. Det kommer fortfarande att ta en hel del att ladda allt, men du kommer att ha mycket snabbare tillgång till din Bitcoin när du vill göra en transaktion.

Vilken plånbok kommer du att gå till?

Ingen av dessa plånböcker är en promenad i parken för att installera och det här rekommenderar vi inte om du är en genomsnittlig Bitcoiner. Dessa plånböcker är avsedda för människor som verkligen vet vad de gör. Om du förlorar 4 av 7 frön kommer du ALDRIG att kunna komma åt Bitcoin i dessa plånböcker.

Så om du ska gå på vägen för ultra-Bitcoin-säkerhet måste du ta det på allvar. Det här är inte något du kan göra på eftermiddagen med ett par öl. Du måste vara fullt uppmärksam och se till att du gör det ordentligt, eftersom ett misstag kan kosta dig din förmögenhet.

Men när du väl har lyckats har du några av de säkraste Bitcoin i världen. Det faktum att du kan lägga till extra slumpmässighet i dina frön är super trevligt, speciellt om du inte litar på Bitcoin slumpmässighet nog. Om du är ganska tekniskt och har Bitcoin vill du vara säker, Yeti är väl värt att kolla in.