Oikeusministeriö luovuttaa väitetyn BTC-kaivosyhtiön Ponzi-operaattorin Panamasta

Oikeusministeriö luovuttaa väitetyn BTC-kaivosyhtiön Ponzi-operaattorin Panamasta

AirBit Clubin johto on koottu New Yorkiin, ja se joutuu maksamaan „jäsenmaksujen varastamisesta“ massiivisten markkinointitapahtumien ja ylellisen henkilökohtaisen elämäntavan rahoittamiseksi.

Maanantain ilmoituksen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö ja New Yorkin eteläpuoli ovat luovuttaneet Panamasta väitetyn Ponzi-järjestelmän johtajan AirBit Clubin

Gutemberg Dos Santos on yksi kuudesta Bitcoin Trader operaattorista, jotka on syytetty, ja viimeinen, joka tuli Yhdysvaltoihin joutumaan oikeudenkäyntiin SDNY: n edessä. Dos Santos on Brasilian ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen. Viranomaiset alun perinpidätettiin viisi kuudesta takaisin elokuussa , ja kuudes vältteli viranomaisia ​​lokakuuhun asti.

DoJ väittää, että AirBit Club myi „jäsenyyksiä“, jotka lupasivat taattua tuottoa. Kuusi toimijaa markkinoivat tuottojaan klubin kaivostoiminnan ja kaupankäyntistrategioiden tuloksena. DoJ: n mukaan näitä toimintoja ei ollut olemassa. Sen sijaan jäsenmaksut menivät markkinoinnin jatkamiseen kaikkialla maailmassa, mukaan lukien massiiviset tapahtumat uusien jäsenten rekrytoimiseksi ja lentokoneiden asettamat elämäntavat itselleen.

Jotkut näistä tapahtumista ovat nähtävissä AirBit Clubin edelleen aktiivisella verkkosivustolla, viimeisin tapahtui Sao Paulossa Brasiliassa viime vuonna

Yksi kuudesta syytteeseen oli Scott Hughes, Kaliforniassa asianajaja, joka, Yhdysvaltain oikeusministeriö väittää, apunaan AirBit Club johdolla „jonka muun muassa auttaa poistamaan kielteisiä tietoja AirBit Club ja Vizinova internetistä“ – mahdollisesti uhkaamalla kunnianloukkauksesta sopii kohteeseen sulje toisinajattelu.

Hughesia syytetään myös operaation auttamisesta pesemään tuloja eri asiakastilien kautta.

Yksi tunnetuimmista salauksen Ponzi-järjestelmistä on PlusToken, jonka äskettäin Kiinan hallitus takavarikoi yli 4 miljardin dollarin arvosta salausvaroja .